Eredményeink

Az ország szakképző intézményeinek versenyét jelentő Szakma Sztár Fesztiválon öt megyei diák végzett dobogós helyeSzakma sztárn, a verseny fennállása óta ez a megyei szakképző intézmények legjobb eredménye – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Dr. Szerencsés László elmondta, eredményük elismeréseképpen ezeknek a fiataloknak nem kell vizsgát tenni azokból az ismeretekből, melyből a dobogós helyet elérték. Tudásuk vizsga nélkül is egy jó ajánlólevelet jelent és biztos alapja lesz jövőbeli munkájuknak, sikereiknek.

A dobogós helyezést elért diákok névsora:
Borhi Balázs, vendéglátás szervező- vendéglős, Balassa Bálint Szakközépiskola, Esztergom
Tóth Edit, vendéglátás szervező- vendéglős, Kereskedelmi Szakközépiskola, Tatabánya
Vörös Mihály asztalosipari szerelő, Montágh Imre Szakiskola, Esztergom
Szilágyi Mátyás és Varga Antal István szerszámkészítők, Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola, Esztergom

Az országos versenyen az országos kőműves verseny első három helyezettjének Juhász István, a megyei kamara elnökségi tagja és Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke a hagyományokat folytatva átadta azokat a díjakat, melyeket édesapja, Juhász József, megyei kamara egykori elnöke alapított. A díjazottak: Fodor Salamon, Posta Zsolt és Takácsi Gergő.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 8. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjét a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon 2015. április 27-29. között Budapesten tartották. A megnyitó keretében aláírásra került a EuroSkills 2018. budapesti megrendezéséről szóló megállapodás.
Az elődöntőkön országosan közel 4.600 fő vett részt, melyeket a korábbi éveknek megfelelően a területi kamarák bonyolítottak le. A végső megmérettetésre, a döntőre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon került sor, ide 195 diák jutott be.
A fesztiválon ingyenes részvétellel az idén már közel 15 ezer látogató vett részt. A vidéki iskolákból, a területi kamarák szervezésében, 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák, pályaválasztás előtt álló fiatal érkezett. A Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai a helyszínen interaktív feladatokkal várták az érdeklődőket, a látogatók egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.